جلوگیری از سرما زدگی بهاره
انتخاب ارقام دیر گل
در مناطقی که احتمال خطر سرمای دیر رس بهاره است با توجه به تاریخ گلدهی ارقام مختلف یک گونه درختی میتوان از ارقام دیر گل استفاده کرد این ارقام با توجه به دیر بازکردن گل کمتر با سرماهای دیر رس بهاره مواجه میشوند.
استفاده از ترکیبات شیمیایی
استفاده از اِتِفُن درختان میوه هسته دار در پاییز موجب دیر باز شدن جوانهها به مدت ۱۲-۴ روز در بهار میشود. استفاده از هورمون نفتالین استیک اسید در بهار موجب تا خیر ۲-۱ هفته در زمان گلدهی درختان میگردد.
پاشیدن آب بر روی درختان
پاشیدن آب بر روی شاخههای درختان میوه در دمای صفر درجه سانتیگراد موجب تشکیل یخ میشود. به ازای هر لیتر آب که یخ میشود ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد میشود. گرمای آزاد شده موجب گرم شدن اجسامی که در تماس با آب هستند میشود در ضمن تشکیل یک لایه نسبتا عایق یخ در اطراف جوانه موجب میشود تا دمای جوانه از صفر درجه سانتیگراد پایین نیاید برای این منظور میتوان از سیستم آبیاری بارانی استفاده کرد و یا توسط محلول پاشها روی درختان میوه آب پاشید. پاشیدن آب باید در دمای صفر درجه سانتیگراد انجام گیرد.
گرم کردن باغ توسط بخاریهای باغی
کار گذاشتن بخاری یا پلارهای باغی در قسمتهای مختلف باغ و سوزاندن موادی همچون چوب نفت یا گازوییل موجب گرم شدن باغ میگردد. این روش در مناطق سردسیری ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد، اما در مناطق نیمه گرمسیری مثلا در باغات مرکبات، انار، انجیر زیتون و … میتواند موثر واقع شود.
ایجاد دود برای کاهش تشعشع
در شبهای که احتمال بروز سرما میباشد با سوزاندن کاه وکلش و مواد دیگر موجب ایجاد دود در هوای باز گردید ذرات معلق در هوا هر چقدر بیشتر باشد انعکاس حرارت به سقف آسمان تقلیل مییابد، زیرا تشعشع حرارت که با طول موجهای بلند به طرف آسمان منعکس میشود توسط ذرات هوا جذب شده و دمای باغ را حفظ میکنند
ایجاد بادشکن در اطراف باغ
کشت درختان باد شکن همچون چنار زبان گنجشک، افرا و … در جهت شمالی که بادهای سرد میوزد موجب محافظت درختان میوه از سرما میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.