:بشر توانسته است از منبع مفید آفتاب برای خشک کردن مواد غذایی، مخصوصا میوه ها و سبزیها با قرار دادن آنها در مقابل نور آفتاب به منظور طولانی کردن زمان نگهداری و فواید دیگر استفاده کند .بعضی از میوه های خشک شده با آفتاب در ردیف اقلام مهم و رایج در تجارت می باشد .در این روش دستگاههای خاصی مورد نیاز نمی باشند و لذا از ارزانترین روش های نگهداری مواد غذایی می باشد .در عین حال این روش در مقایسه با خشک کردن به روش صنعتی احتیاج به کارگر بیشتر و فضای وسیع تر دارد .در این روش بایستی تدابیری برای مقابله با هجوم حشرات،فساد در اثر باران و آلودگی در اثر خاک و مواد دیگر اندیشید.
برای حفظ پوست لطیف و نازک کشمش آن را معمولا در سایه خشک می کنند .در یونان(از مهمترین کشورهای تولید کننده کشمش) خوشه های انگور را در سایه درختان مو خشک می کنند .در استرالیا کشمش را روی طبقه ای ساخته شده از تور سیمی که به تعداد ۱۰ عدد به فواصل مناسب روی یکدیگر قرار می گیرند خشک می کنند .البته روی آنها با یک صفحه فلزی برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و ریزش احتمالی باران پوشیده می شود .تهیه کشمش با استفاده از آفتاب بسیار رایج است و و این محصول یکی از اقلام مهم خشکبار صادراتی ایران است .