روش پوساندن و فراوری کود دامی

 

دوستان گرامی،اگه میخاین کود مرغوبی تهیه کنید مراحل ذیل لازمه.

⚠️ استفاده از کودهای دامی تازه در مزارع مضر است.و باید حتما کود دامی پوسیده باشد.

۱_تهیه کود گاوی(یا مخلوطی از گاو،گوسفند،…که درحالت کلی کود گاو بهتره)
۲_مخلوط کردن تمام کودها به نحوه ای که تمام کودها یکدست مخلوط شوند هم زدن تنهاکفایت نداره باید اونقدر زیرو رو بشه که یکدست در بیاد
۳_برای ۱۰تن (نه یک کامیون ۱۰تن،منظور وزن کود بارطوبت حدود۱۵درصده)حدود ۱تن کاه وکلش گندم،و۱الی۱.۵تن کاه و کلش جو
و ۲کیسه اوره اضافه کنید،اگه از کاه وکلش استفاده نکردین یک کیسه اوره کافیه…
۳_برای ۱۰تن حدود۲۵۰کیلو گوگرد خالص درنظربگیرین…
۴_تمام مواد رو دوباره مخلوط و هم بزنید…
البته بهتره کاه و کلش در مرکز هسته باشه و درمراحل بعد مخلوط بشه
۵_بعد از هم زدن مجدد….بهتره دپوبه صورت حوضچه دربیاد و حدود۲هفته بحال خودرهابشه،بعد۲هفته با اب بصورت لجن(روان نشه )دربیاد..
۶_بعداز لجن کردن دپوی کودها،بایدبوسیله دماسنج لیزری روزانه دمای هسته دپو کنترل بشه
و هروقت دمای هسته به ۶۰الی۷۰درجه رسید باهوادهی وزیروروکردن کودها خنک بشن(لازم بذکره فقط یک بار باید لجن بشن… بیشترش لازم نیس حتی مضرهم هست…
۷_تاحدود۲ماه باید عمل کنترل دما بصورت منظم چک بشه،بعدازین مدت بیشترفرایندانجام شده وبدلیل گرماو هوادهی میزان رطوبت کم کم ،کم میشه وقتی میزان حرارت ازحالت طغیان اولیه خارج شد باید عناصردیگر بهش اضافه بشه…
۸_بعداز۳ماه مقداری ازکود را به ازمایش برده و الباقی کمبودها جبران باید بشه…
بعداز۴ماه کود اماده هست و یکnpkطبیعی و تقریبا اورگانیک تولیدشده که هیچ تقلبی درش نیس…
جالب اینحاس،دربرخی مزارع تا حتی۵سال از کود دیگری استفاده نمیکنن وجواب هم گرفتن..
👌👌اضافه کردن ماسه بادی مرغوب و بدون شوری زیاد،الزامیست و بهتره در اولین مرحله بعداز لجن کردن اضافه شه،پیشنهادمیشه۱۵الی۳۰درصدماسه حتما استفاده بشه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید