زرشک

زرشک

خاک مناسب برای پرورش گیاه زرشک، خاکی آهکی با بافت لومی تا لومی شنی است.

بهترین زمان برای کاشت نهال زرشک به صورت پاجوش اواخر آبان و اوایل آذر است.

مناطق کوهپایه ای بهترین مناطق کشت و پرورش زرشک است.

فاصله کاشت ۲ گیاه زرشک از یکدیگر روی پشته ها باید حداقل ۴ متر باشد.

مناسب ترین روش برای تکثیر زرشک استفاده از پاجوش ۲ تا ۳ ساله و از درختان حداقل ۶ تا ۱۰ ساله است.

 

عملیات داشت:

زمان خواب درخت بهترین زمان چالکود است. *آبیاری بیش از اندازه در زمان گل دهی زرشک باعث ریزش گل و کاهش تولید می شود. بهترین مدار آبیاری ۸ تا ۱۲ روز است. رعایت نکات بهداشتی در طول چرخه تولید و فرآوری محصول در افزایش صادرات نقش مهمی دارد. استفاده از یخ آب روشی مناسب برای مبارزه با علف های هرز و آفات زرشک در زمستان است. هرس زرشک: هرس و تغذیه اصولی، راهکاری کلیدی در مبارزه با سال آوری زرشک است. هرس از سال چهارم همزمان با جدا کردن پاجوش ها آغاز می شود. مناسب ترین روش هرس درخت زرشک ۲ تا ۳ پایه است.

هرس هر ۲ سال یک بار از برداشت زرشک در آبان انجام می شود. هرس پاییزه و حذف ترک های روی تنه و سوزاندن آن ها نقش مهمی در کاهش خسارت زنبور شاخه خوار دارد. برداشت زرشک: برای حفظ رنگ قرمز زرشک و بازارپسندی آن باید عملیات خشک کردن با حرارت ملایم و مطلوب و نگهداری آن در شرایط عادی با رطوبت بالا انجام می شود.

از انباشته کردن زرشک تازه روی هم به قطر بیش از ۱۰ سانتی متر خودداری کنید.

استفاده از هورمون اتفن ۲ تا ۳ هفته مانده به برداشت موجب تسهیل در امر برداشت و کاهش هزینه ها می شود.

بهترین روش برداشت زرشک با شاخه است. *مناسب ترین روش خشک کردن محصول زرشک در جایگاه های بهداشتی زرشک خشک کنی و به صورت داربستی است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید