انگور رویال کالیفرنیا

 

اگر در فصل  پاییز  تاک ها را بررسی کنیم می توانیم  در نهایت تجزیه و تحلیل کنیم که چقدر توصیه هایمان با تجزیه و تحلیل یا آزمون و خطا  همراه است.

.در واقع نتیجه نهایی مدیریت انجام شده یک سال را چطور ارزیابی می کنیم؟

با ساده ترین روش که برای باغدار امکان پذیر باشد.

صحبت از توصیه کودی نیست. ارزیابی وضعیت تغذیه ای باغ در پایان سال است. برای هر رقم، منطقه، باغ، و..

دوستان همانگونه که قبلا گفته شده  ذخیره بیشتر کربوهیدرات در بوته های انگور نشانه قرارنگرفتن بوته های انگور در فصل رشد در معرض تنش می باشد. تنش می تواند خشکی، آبی، تغذیه ای یا حمل آفات و بیماری ها باشد.

اما ممکن است که بوته انگور در معرض تنش نبوده باشد اما مدیریت ما موجب هدر رفت منابع و هزینه باغدار و گرفتن نتیجه عکس از لحاظ کمیت و کیفیت محصول شده باشد:

:one:یکی از راه های ارزیابی مدیریت تاکستان در سال گذشته، بررسی میانگره های شاخه های بوته های انگور تاکستان است.

همانطور که می دانید هر رقم فاصله گره هایش در یک محدوده قرار دارد به عنوان مثال انگور عسکری میان گره های کوتاه دارد و در میان بوته های انگور یاقوتی در فصل خواب به راحتی با استفاده از این صفت می توانید شناسایی اش کنید

حالا اگر در فصل پاییز وارد باغ شوید ببینید میانگره های این رقم فاصله بیشتر از نرمال این رقم دارند چه نتیجه ایی می گیرید؟

این فاصله بیشتر از نرمال نشانه رشد سریع شاخه های انگور عسکری در اثر مصرف زیاد آب در تاکستان و هم چنین مصرف بیش حد کود ازته در تاکستان بوده بطوریکه بوته انگور به دلیل رشد سریع شاخه ها فرصت ذخیره کربوهیدرات را نداشته است

البته کوتاه بودن میان گره ها هم می تواند نشانه بیماری ویروسی باشد.

بنابراین با یک بررسی ساده میان گره شاخه های انگور می توان وضعیت مدیریت آبیاری و کود ازته در سال گذشته را بررسی کرد.

اما یک نشانه مهم دیگر است که می تواند این بررسی را کامل کند.

رشد رویشی بیش از حد نمی تواند عیب یا حسن باشد. تشخیص خوب بودن یا بد بودن این رشد برای تاکستان باید با بررسی ذخیره کربوهیدرات مشخص شود و عدم رقابت با رشد میوه.

:two:نشانه دیگر در مورد وضعیت مدیریت تغذیه و… باغات انگور در پاییز؛ بررسی مستقیم کربوهیدرت شاخه های انگور است.

همانطوری که قبلا گفته  شده  ذخایر غذایی به صورت نشاسته و قندهای گلوگز، فروکتوز و سوکروز در ریشه و آوندهای شاخه ذخیره می شوند.

برای روئیت این ذخایر کافی است که شاخه انگور را با قیچی باغبانی برش دهید.

وقتی این شاخه یکساله انگور را برش دادید دو قسمت کاملا مشخص می بینید.

یک قسمت که مغز است و قهوه ای رنگ و قسمت دیگر سبز است که همان ذخایر کربوهیدرات و عمدتا نشاسته است

بنابراین هر چه قسمت سبز بیشتر باشد و نسبت مغز کمتر باشد نشانه تغذیه متعادل و ذخیره مناسب کربوهیدرات است

و برعکس نسبت بیشتر مغز نشانه عدم مدیریت مناسب تاکستان است.

البته این نسبت ربطی به قطر شاخه و یا حجم رشد تاک ها ندارد.

اگر شما انگورکاری کرده باشید و بوته انگور را هرس کرده باشید می بینید که شاخه های قطوری وجود دارند که نسبت قسمت سبز به مغز در خیلی کم است.

بنابراین در هنگام هرس نباید جوانه های روی این شاخه را برای سال بعد در نظر گرفت.

عزیزان ،  این دو فاکتور ساده ترین و کاربردی ترین روش ها برای بررسی وضعیت مدیریت تاکستان تان در سال گذشته است پس از برداشت محصول و در پاییز قابل ارزیابی هست.

وجود شاخه های قوی در انگور مزیت نیست بلکه یک عیب است و نشانه نگهداری تعداد جوانه کم در زمان هرس در سال قبل می باشد.

بهتر است بگذارید شاخه کاملا برسد و چوبی شود.

این نوع تشخیص  به شما می تواند بگوید که پارسال در مدیریت باغ تان موفق عمل کردید یانه ؟و کمک زیادی به هرس و حتی قلمه گیری هم بکند.

اما مدیریت باغ فقط هرس نیست، بیش از صد مورد در مدیریت باغ تاثیر دارند و باید هر مورد را بر اساس روش علمی خودش دقیق انجام داد تا در پاییز سال آینده شاخه ها وضعیت خوبی را نشان بدهند.